Er probiotika bra for underlivet ditt?

Er probiotika bra for underlivet ditt?

Probiotika har lenge vært ansett som en effektiv måte å opprettholde en sunn tarmflora på, men visste du at det også kan ha positive effekter på din vaginale helse? I denne artikkelen vil vi se nærmere på hva probiotika er, hvordan det kan påvirke den vaginale floraen og mange flere probiotika-spørsmål!

Hva er probiotika?

Før vi dykker ned i hvordan probiotika kan påvirke skjeden din, la oss først forstå hva probiotika faktisk er. Probiotika er levende mikroorganismer som kan gi helsefordeler når de konsumeres i tilstrekkelige mengder. Disse mikroorganismene finnes naturlig i kroppen vår og i visse matvarer som yoghurt, kefir og surkål.

Hvordan kan probiotika hjelpe skjeden din?

Probiotika kan ha flere positive effekter på skjeden din. De gode bakteriene i probiotika kan bidra til å opprettholde en sunn balanse av bakterier i skjeden din, og dermed forhindre ubalanse og infeksjoner.


Spesielt kan probiotika hjelpe med å forebygge og behandle bakteriell vaginose, en tilstand der skjeden har for mange skadelige bakterier og for lite av de gode bakteriene. Probiotika kan også hjelpe med å redusere risikoen for gjentakelse av slike infeksjoner.


Probiotika for underlivet kan gi mange fordeler for kvinners helse, inkludert:

  • Balanserer pH-nivået: Vagina har en naturlig pH-verdi som bidrar til å opprettholde en sunn balanse mellom gode og dårlige bakterier. Hvis pH-verdien kommer ut av balanse, kan det føre til en økning i dårlige bakterier og dermed øke risikoen for infeksjoner. Probiotika kan hjelpe til med å balansere pH-nivået i skjeden og redusere risikoen for infeksjoner.

  • Forebygger og behandler infeksjoner: Probiotika kan også hjelpe til med å forebygge og behandle infeksjoner i underlivet. Ved å kolonisere skjeden med gode bakterier, kan probiotika bidra til å hindre skadelige bakterier fra å vokse og spre seg. Studier har også vist at probiotika kan være effektive i behandlingen av visse typer vaginale infeksjoner, som for eksempel bakteriell vaginose og soppinfeksjon.

  • Forbedrer seksuell helse: Probiotika for underlivet kan også ha en positiv effekt på seksuell helse. En sunn vaginal flora kan bidra til å redusere ubehag under samleie og forbedre seksuell funksjon.

Når bør jeg ta probiotika for underlivet?

Forskning viser at probiotika kan være nyttig å vurdere i en rekke tilfeller. Disse inkluderer:

  1. Etter antibiotikabehandling: Antibiotika kan drepe både skadelige og nyttige bakterier i kroppen, inkludert de som er ansvarlige for å opprettholde en sunn vaginal flora. Ved å bruke vaginale probiotika etter antibiotikabehandling kan du hjelpe til med å gjenopprette den sunne bakteriebalansen i skjeden.

  2. Ved gjentatte urinveisinfeksjoner: Noen studier har vist at vaginale probiotika kan bidra til å redusere risikoen for gjentatte urinveisinfeksjoner hos kvinner.

  3. Ved gjentatte soppinfeksjoner: Gjentatte soppinfeksjoner kan være en indikasjon på en ubalanse i den vaginale floraen. Vaginale probiotika kan hjelpe til med å gjenopprette denne balansen og redusere risikoen for fremtidige soppinfeksjoner.

  4. Ved generelle underlivsplager: Dersom du opplever generelle underlivsplager som kløe, svie, lukt eller utflod, kan vaginale probiotika bidra til å gjenopprette en sunn vaginal flora og redusere symptomer.

Probiotika som daglig tilskudd

Probiotika for underlivet kan inntas gjennom kostholdet, for eksempel gjennom probiotiske matvarer som yoghurt og kefir, eller gjennom probiotiske kosttilskudd som er spesielt formulert for å støtte sunn vaginal helse. Et eksempel på dette er Papaya Melkesyrebakterier.

 

Et daglig inntak av Papaya Melkesyrebakterier gir deg en høykonsentrert dose med 16 milliarder bakterier fra de veldokumenterte stammene Lactobacillus Acidophilus og Lactobacillus Rhamnosus.


Da får du en liten armé av de gode bakteriene fra to ulike Lactobillus-stammer, kjent for å kunne senke pH-nivået i underlivet og forebygge kolonisering av skadelige mikroorganismer.


Et daglig tilskudd av melkesyrebakterier kan bidra til å holde verdien der den skal være, som er moderat syrlig, mellom 3.8 og 4.5 for de av dere som liker tall. Du kan lese mer om fordelene til Papaya Melkesyrebakterier her.

Tilbake til bloggen