Ofte stilte spørsmål

Om produktet

Hva er probiotika?

Probiotika er levende og gode bakterier (melkesyrebakterier).

Du finner de naturlig i mat som yoghurt og kombucha, men kan også fås som kosttilskudd.

Gode bakterier kan være helsefremmende på mange forskjellige måter, og vi har valgt ut de bakteriestammene som er best egnet for kvinner.

Hvordan virker produktet deres?

Vår probiotika finner glukose som den bruker for å produsere melkesyre og hydroperokside, dette er de naturlige forsvarsmekanismene som forhindrer dårlige bakterier og skadelige mikroorganismer å etablere seg i underlivet

Hjelper det mot bakteriell vaginose?

Probiotika som som produserer melkesyre kan bidra til å gjenopprette den naturlige PH-balansen i vagina, og med det skape et miljø hvor anaerober som forårsaker bakteriell vaginose ikke trives.

Hjelper det mot lukt?

Ja. Hvis du kjenner en litt fiskeaktig lukt fra underlivet, så er det fordi bakteriestammen Gardnerella har utkonkurrert Lactobacilli (melkesyrebakteriene) og pH-balansen forstyrret mot det basiske. 

Når du tar Papaya Melkesyrebakterier, så tilfører du flere superhelter fra Lactobacilli-familien som kan bidra til å gjenopprette balansen og forhindre lukt.

Hjelper det mot soppinfeksjoner?

Når bakteriefloraen og pH-verdien endres, så kan du oppleve en unormal oppvekst av sopp i underlivet.

Det er melkesyrebakteriene, som de du finner i vår probiotika, som forhindrer at soppen får grobunn i utgangspunktet.

Hvor ofte skal jeg ta pillene?

En gang om dagen. Ta de gjerne sammen med litt vann og mat.

Hvor lenge må jeg ta tilskuddet før jeg merker effekt?

Vi anbefaler at du tar de minimum 60 dager på rad. 

Det er en evig kamp mellom de gode og dårlige bakteriene i underlivet ditt, derfor anbefaler vi å ta et daglig tilskudd av våre veldokumenterte Lactobacillus-bakterier hver eneste dag.

Hvorfor er denne probiotikaen spesielt egnet for kvinner og underlivet?

Sammen med vår danske samarbeidspartner har vi funnet frem til bakteriestammer som naturlig finnes i underlivet og underbygget av studier som viser effekt på den vaginale bakteriefloraen. 

I tillegg bruker vi en spesialdesignet kapsel med såkalt “delayed-release”, som hjelper de gode bakteriene på hele reisen ned til underlivet.

Finnes det noe forskning som viser at probiotika faktisk fungerer?

Ja. Vi vet stadig mer om hvordan både mikrobiomet i magen og underlivet påvirker helsen vår. Det finnes en rekke mindre studier som utforsker hvordan probiotika kan være helsefremmende på en rekke måter, men vi trenger fortsatt flere og større studier for å bedre forstå hvordan melkesyrebakterier kan bidra til en sunn vaginal bakterieflora.

Vi har valgt ut bakteriestammer som til sammen har over 50 kliniske studier og som har dokumentert effekt på den vaginale bakteriefloraen.

Dokumentasjon for Lactobacillus acidophilus la-14.

Dokumentasjon for Lactobacillus rhamnosus HN001

For deg som virkelig vil dykke ned i materien, les denne finske forskningsartikkelen fra 2022, som så nærmere på relasjonen mellom melkesyrebakterier og et sunt vaginalt mikrobiom.

Har kosttilskuddet noen allergener?

Nei. Produktet er helt fri for laktose, melkeprotein og gluten.

Hvordan kan noe jeg spiser ha effekt på underlivet?

Papaya Melkesyrebakterier anvender en såkalt “delayed release”-kapsel. Det betyr at melkesyrebakteriene har ekstra beskyttelse i reisen gjennom magen og ned mot endetarmen. Når de gode bakteriene kommer hele veien ned hit migrerer de til, og koloniserer, underlivet. 

I tillegg har vi valgt ut to av de mest veldokumenterte bakteriestammene, for å sikre at vi har stammer som er best egnet til å overleve den lange ferden gjennom vårt fordøyelsessystem.

Over de siste årene har forskere blitt stadig mer bevisste på hvilken rolle våre mikrobiom spiller for kroppen vår. Dette er et område som trenger mer forskning, hvor rollen til gode og snille bakterier stadig blir avdekket. 

Den såkalte “Mind-Gut-Connection” – som belyser mikrobiomet i magen sin påvirkning på vår mentale tilstand – er godt belyst i den bestselgende boken med samme navn. Hvordan er forholdet mellom det vaginale mikrobiomet og resten av kroppen? Forskere prøver nå blant annet å finne ut av det kan være slik at magen og underlivet “snakker sammen”.

Må produktet stå i kjøleskapet?

Nei, hvorvidt et produkt med melkesyrebakterier trenger å holdes avkjølt avhenger både av hvordan den er produsert, hvilken fase bakteriene er i og hvilken stamme det er snakk om. 

Når du går i en butikk som selger melkesyrebakterier vil du se at noen typer produkter står i kjøleskapet, mens mange står ute i hyllene. 

Vårt produkt er produsert og forseglet slik at den ikke har behov for å holdes nedkjølt, verken ved lagring eller etter den er åpnet. 

Produkter som må holdes nedkjølt er ofte i det vi kaller vekstfasen. Da er den mer ustabil og følsom for ekstern påvirkning. Papaya Melkesyrebakterier er i en såkalt “lag phase”, som gjør den mer stabil og bedre egnet for den lange ferden ned mot det vaginale mikrobiomet.

Dere har 16 milliarder bakterier - er det alltid viktig å ha flest mulig?

Nei det er det ikke. Det er stor kvalitetsforskjell på bakteriestammer. 

Vår formel bruker noen av de mest veldokumenterte bakteriestammene som finnes.
Det kan være langt billigere å produsere tilskudd med bakteriestammer av lav kvalitet, selv om antallet bakterier er mye høyere. Kvalitet er viktigere enn kvantitet.

Kan du ta probiotika når du går på antibiotika?

Absolutt! Det er faktisk anbefalt. Grunnen til det er at antibiotika går etter alle type bakterier, også de gode.

Dette kan føre til at pH-balansen din blir forstyrret, men ved å tilføre nye gode bakterier gjennom et tilskudd som vårt kan det bidra til å gjenopprette den normale balansen i bakteriefloraen.

Tåler produktet å være ute i kulden?

Produktet (i uåpnet emballasje) tåler fint å ligge i postkassen i 1-2 dager uten å ta skade av det.