4000+ solgte bokser og 4,6 av 5 fra kundene

Søk

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Soppinfeksjon: fra symptomer til årsaker

Er du ofte plaget av unormal utflod, irritasjon i underlivet eller ubehag ved urinering? Da er du ikke alene. Dette kan komme av soppinfeksjon i underlivet, og er en vanlig tilstand som rammer de fleste kvinner. Tilstanden er ikke farlig, men kan gi milde til moderate symptomer som kan påvirke livskvaliteten til de som har det.


I denne artikkelen vil vi se nærmere på hva soppinfeksjon i underlivet er, hva som forårsaker det, symptomer, forebygging og behandling.

Hva er soppinfeksjon

Soppinfeksjon i underlivet, også kjent som vaginal candidiasis, er en tilstand forårsaket av en overvekst av sopp i skjeden. Det er vanligvis en Candida sopp som forårsaker denne infeksjonen, og det kan føre til symptomer som kløe, svie, rødhet og utflod.

Symptomer på soppinfeksjon

De vanligste symptomene på soppinfeksjon i underlivet inkluderer:

 • Kløe og svie i skjeden og området rundt

 • Rødhet og irritasjon i skjeden og området rundt

 • Tykk, hvit utflod som kan ligne på cottage cheese

 • Smerter eller ubehag under samleie eller ved urinering

Opplever du symptomer på soppinfeksjon?

Prøv Papaya Melkesyrebakterier. En probiotika som bidrar til å opprettholde normale PH-verdier i underlivet gjennom tilførsel av gode bakterier.

Vanlige årsaker

Soppinfeksjon i underlivet kan oppstå når det er en overvekst av Candida-sopp i skjeden. Denne overveksten kan skje av en rekke årsaker, eksempelvis:

 • Bruk av antibiotika: Antibiotika kan drepe de gode bakteriene som normalt beskytter skjeden mot soppinfeksjoner.

 • Høyt østrogennivå: Østrogen kan øke mengden av gjærsopp i skjeden, og dermed øke risikoen for soppinfeksjon.

 • Graviditet: Hormonelle endringer under graviditet kan føre til soppinfeksjon.

 • Diabetes: Personer med diabetes er mer utsatt for soppinfeksjoner, inkludert i skjeden.

 • Bruk av stramme klær: Stramme klær eller syntetisk undertøy kan skape en varm og fuktig atmosfære som gjærsopp trives i.

 • Svekket immunforsvar: Personer med svekket immunforsvar, for eksempel de som har HIV eller som tar immunosuppressive medisiner, er mer utsatt for soppinfeksjoner.

5 enkle grep for å forebygge soppinfeksjon

Det er flere ting du kan gjøre for å forebygge soppinfeksjon i underlivet:

 1. Unngå å ha på deg trange klær og syntetisk undertøy. Bruk heller bomullsundertøy og løse klær.

 2. Unngå overdreven bruk av såpe, vaginale deodoranter og andre produkter som kan irritere skjeden

 3. Spis et sunt og balansert kosthold

 4. Unngå unødvendig bruk av antibiotika

 5. Et daglig tilskudd av probiotika. Et daglig inntak av probiotika tilfører gode bakterier som kan hjelpe kroppen å bekjempe bakteriene som kan føre til soppinfeksjon.

Probiotika som daglig tilskudd

Et sunt vaginalt mikrobiom trenger høy forekomst av bakteriefamilien lactobacillus. Et daglig inntak av Papaya Melkesyrebakterier gir deg en høykonsentrert dose med 16 milliarder bakterier fra de veldokumenterte stammene Lactobacillus Acidophilus og Lactobacillus Rhamnosus.


Da får du en liten armé av de gode bakteriene fra to ulike Lactobillus-stammer, kjent for å kunne senke pH-nivået i underlivet og forebygge kolonisering av skadelige mikroorganismer.


Et daglig tilskudd av melkesyrebakterier kan bidra til å holde verdien der den skal være, som er moderat syrlig, mellom 3.8 og 4.5 for de av dere som liker tall. Du kan lese mer omfordelene til Papaya Melkesyrebakterier her.

Slik behandler du soppinfeksjon

Behandlingen for soppinfeksjon i underlivet kan variere avhengig av alvorlighetsgraden på infeksjonen. Ofte kan den enkelt behandles med antisoppkrem som du får kjøpt reseptfritt på apoteket.


Mistenker du at du har soppinfeksjon og/eller opplever du plagsomme symptomer bør du likevel kontakte legen. Om soppinfeksjonen ofte kommer tilbake kan det også være et tegn på underliggende sykdom, som diabetes.

Search