Papaya – utviklet av kvinner, for kvinner

Melkesyrebakterier fra Papaya er utviklet av kvinner, for kvinner. Sarah Victoria Brusselmans startet Papaya fordi hun ikke fant de produktene hun selv ville ha i Norge. Første produkt ut er Papaya Melkesyrebakterier.

— På reiser i utlandet fant jeg flere gode eksempler på merkevarer og produkter som er utviklet og optimalisert for kvinnekroppen. Det er vi selv som vet hva vi trenger, ikke menn i hvite skjorter i kontorbygg på Skøyen. I Norge ligger vi dessverre langt bakpå når det gjelder utvikling av forebyggende produkter innenfor kvinnehelse.

Som mor, venninne og søster, har Sarah tett dialog med kvinner i alle mulige aldre og situasjoner, som alle gir verdifull innsikt i problemene vi kvinner møter i løpet av livet. Etter å ha sett hva de gjør i utlandet ble hun inspirert – og så muligheter. 

— Ved å aktivt bruke mitt nettverk av kvinner, den nyeste forskningen og de beste ingrediensene har jeg utviklet et av de produktene jeg har savnet mest på det norske markedet – nemlig melkesyrebakterier for et et mer balansert underliv. De neste årene skal vi utvikle flere helse- og velværeprodukter spesielt myntet på kvinners behov, og vi skal være en pådriver for at vi har et skamløst forhold til egen kropp. Vi vil snakke høyt om en delen av kvinnekroppen som fortjener mer oppmerksomhet.

 

Sarah V. Brusselmans

 

Underlivet ditt, akkurat som magen din, er et komplekst økosystem med milliarder av bakterier – noen gode, noen dårlige og noen nøytrale. Denne kolonien av bakterier er også kjent som det vaginale mikrobiomet, og samspillet og balansen mellom disse bakteriene er helt utslagsgivende for kvinners intimhelse.

De gode og dårlige bakteriene er i en evig kamp om å ha overtaket i den vaginale bakteriefloraen. Resultatet av drakampen gir utslag i underlivets pH-verdi. Er den ikke syrlig nok får de skadelige mikroorganismene fotfeste og kan forårsake symptomer på blant annet soppinfeksjon og bakteriell vaginose.

— Alle endringer i livet påvirker kroppen generelt, og underlivet spesielt. Alle jenter vet at det ikke skal mye til før du kommer i ubalanse. Den kan oppstår ofte i forbindelse med mensen, når vi får en ny seksualpartner, eller går på en antibiotikakur. Overdreven intimvask, overgangsalder, stress og graviditet er andre ting vi vet påvirker ph-verdien negativt.

Et daglig tilskudd av melkesyrebakterier kan bidra til å holde verdien der den skal være – moderat syrlig (mellom 3.8 og 4.5).

Ofte venter vi til symptomene kommer og neste stopp er reseptbelagte behandlinger og antibiotikakurer. Sammen med sin danske produsent har Sarah derfor utviklet Papaya Melkesyrebakterier – et produkt som inneholder de gode bakteriene som bidrar til at det vaginale mikrobiom holder seg i balanse. 

Kroppen din får tilskudd av ca 16 milliarder av disse bakteriene med vårt høykonsentrerte produkt. Etter inntak settes produksjon av melkesyre og hydrogenperoksid i gang, som bidrar til å holde PH-verdien lav. På den måten får ikke skadelige mikroorganismer utviklet seg, og du opprettholder et sunt vaginalt mikrobiom.

Produktet er også utviklet med en "delayed release"-kapsel, som sørger for at bakteriene får forsinket frigjøring og større overlevelsesevne i reisen ned til ditt vaginale mikrobiom. Vi har i tillegg tilsatt Sink og D-vitamin for immunforsvaret.

Denne arméen av snille bakterier bidrar til en sunn vaginal bakterieflora der skadelige mikroorganismer ikke trives. Det betyr at du kan ha redusert risiko for å utvikle symptomer på bakteriell vaginose, soppinfeksjoner eller urinveisinfeksjon.

— Disse problemene er enormt utbredt, snakkes ikke nok om, og det er alt for få som har hatt tilgang til forebyggende produkter. Det ønsker jeg å endre på med Papaya Melkesyrebakterier.

Sarah Victoria Brusselmans, gründer 

 

–––

 

Har du spørsmål til Sarah? Send en e-post til kundeservice@minpapaya.no.